Kost

  •  

Hvad serverer du på den ternede dug?

Sund og varieret kost betyder velvære

Du er, hvad du spiser. Den sætning kender de fleste nok. Og selv om den nok skal tages med et gran salt, så indeholder den også en vis portion sandhed. For sund og nærende kost betyder meget for vores velbefindende.
Hvis du er overvægtig, kan du have svært ved at bevæge dig, du kan få problemer med dit selvværd, og du kan udvikle livsstilssygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme.

Hvad kan du selv gøre?

Du kan allerede nu begynde at ændre på dine kostvaner. Et af de letteste steder at hente energi og eventuelt opnå vægttab er ved at spise flere grøntsager – de mætter nemlig rigtig godt. Vi anbefaler, at voksne spiser 400 gram grøntsager hver dag.
Børn og unge bliver ofte sultne om eftermiddagen, og så er det ekstra fristende at falde i og spise noget usundt som kiks, kage og chips. Spis i stedet spiser lidt nødder, frugt og grønt og spar en masse sukker og fedt, som ikke er godt for kroppen. En rugbrødsmad suppleret med frugt og grønt er en bedre og sundere løsning. 

Du kan hente meget mere inspiration til din kost i boksen til højre.

Vores tilbud til dig

Hvis du vejer for meget og har lyst til at tabe dig, kan vi hjælpe dig med at træffe sunde valg i hverdagen. Sammen lægger vi blandt andet kostplaner, så du kan få mere energi og velvære i din hverdag.
De kan være, det er en afklarende samtale du starter med. Læs mere om den afklarende samtale her.

Du kan læse mere om vores tilbud og kurser om kost her:

Rend og Hop
Start: løbende opstart

Et tilbud til familier, hvor barnet vejer for meget og ønsker at mødes med andre - og hvor familien vil arbejde med at skabe ændringer.

Overvægtige gravide
Start: løbende opstart

Overvægt i graviditeten øger risikoen for komplikationer, som f.eks. svangerskabsforgiftning og graviditetssukkersyge.

Livsstilsforløb
Start: løbende opstart

Synes du, det er svært at ændre på gamle vaner? Har du brug for støtte til at ændre livsstil? Måske handler det om vægt, røg, alkohol, motion?

Et bedre liv med KOL, diabetes 2 og hjertesygdom
Start: 27.03.2019

På kurset "Vejen videre" arbejder vi på at din kroniske sygdom ikke skal være det, der fylder mest i dit liv, men blot være en del af det.

Fakta om sund kost

Mange oplever, at de får mere overskud og føler sig mere veloplagte, når de spiser sundt.

Sund kost som frugt og grønt, magert kød og fisk i moderate mængder holder os slanke og gør os mere modstandsdygtige overfor livsstilssygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme.

I en overvejende sund og varieret kost er der også plads til at nyde lidt fredagsslik eller et stykke kage til eftermiddagskaffen i weekenden.

Hent inspiration til din kost
KARIN LYKKE IVERSENtlf. 7994 6066 / 2526 0863
Send Karin en mail

MARGIT NYGAARDtlf. 7994 6065
Send Margit en mail

ANNE WINTHER SVENDSENtlf. 7994 6075
Send Anne en mail

BRITT SALOMONSSONtlf. 7994 6076
Send Britt en mail