Personlige historier

- Vejen til at blive røgfri

Kate Møss Nielsen:


Hurra - jeg er røgfri

"Jeg har røget, mellem 7 – 10 cigaretter om dagen, gennem mange år.

Selv som ryger, er man klar over alle de grunde, der er til IKKE at ryge, men det er svært selv at gøre noget ved rygestoppet. Der er altid en grund til at tænde den næste. Man er fanget i
en fælde - slave af cigaretterne.

Jeg har nu deltaget 3 uger i et rygestopkursus. Det er rart at dele erfaringerne med hinanden og få opbakning af nogen, der er i samme situation.
. Jeg har før været på rygestop kursus ud fra Easyway (Allen Carrs metode) og holdt dengang let op med at ryge i 9 mdr. Derfor har jeg brugt hans bog som yderlig motivation for at holde op. Så nu er jeg kommet ud af rygefælden og falder ikke i den igen.

Til alle mine ikke-ryger kursus”venner”. I er bare gode til at kæmpe. Bliv ved med det, vi vil ikke i tilbage i rygerslaveriet !!! VEL ? Hurra, vi er ikke-rygere!".

Kate.

 

Kirsten Kloster:


Endelig ikke-ryger efter 30 år!

"Praktisk talt hele mit liv har jeg været ryger. En af de bedre endda. Ikke noget med at være pjatryger. Nej da. Endda nogle år som hjemmeruller. Her til sidst har jeg røget ca. 15 cigaretter dagligt. Var meget afhængigt af at vide, hvornår jeg kunne få lov at ryge igen. Kunne blive helt panisk, hvis ikke der var en smøgpause efter 2 timer.

I mine teenageår var det de seje der røg. Troede jeg da. Lige indtil for nylig. Som 14-årig var jeg vild med skolens seje fyr. Fik da også et skønt lille uskyldigt kys af ham. Mødte ham igen for nylig og tilbød ham en cigaret, da fandt jeg ud af, at han aldrig havde været ryger. Det var kun i mit hoved, at en sej fyr absolut måtte være ryger. Han kunne også huske vores lille kys, men det var smagen af askebæger han mindedes. Så bliver det ikke mere pinligt. Havde han da bare nævnt det dengang, så havde det nok lagt en dæmper på det spændende i at ryge.

Jeg har aldrig været glad for at være ryger. Har prøvet mange muligheder for at blive røgen kvit. En af de sjovere var, da jeg skulle lytte til skrækkelige lyde i en walkman, mens jeg røg. Hjernen skulle derved forstå, at rygning var ubehagelig. Gav 800 kr. for båndet og var bl.a. derfor til grin for kollegaer og venner. Virkede heller ikke.

Nu er jeg kommet på et rygestopkursus i Ølgod. Planen er, at gruppen kan støtte hinanden under rygestoppet. Det skal nok hjælpe, for der er suseme ikke nogen, der vil komme krybende og fortælle, at man ikke kunne lade være med at ryge. Jeg valgte at tage en "kold tyrker", altså stå rygestoppet igennem uden nikotintilskud i form af tyggegummi o.l. Har nu været røgfri i 10 dage. Det har ikke været værre end alle de gange jeg prøvede med plaster o.a. Denne gang er jeg bare hurtigere ude af abstinensfasen og sikke mange penge jeg sparer dagligt. Aldrig mere ryger. !!!

Tankevækkende: I gamle dage var det ikke velset at gå eller stå på gaden med en cigaret, nu er det absolut ikke velset at stå indenfor og ryge."

De bedste ønsker til de herlige originaler på rygestopkurset fra Kirsten Kloster.